Engineering Base

Proces georiënteerd en database gedreven

Engineering Base is een platform voor het gehele engineering proces dat object georiënteerd en database gedreven is. Op basis van dit platform kunt u per branchespecifieke discipline via één oplossing al uw ontwerpen maken. Engineering Base biedt een complete workflow voor engineering van klantorder tot (technische) documentatie.

Een altijd up-to-date installatieontwerp maakt onafhankelijkheid mogelijk. Dit is mogelijk doordat alle objecten in de ontwerpen worden opgeslagen met al hun verwijzigingen en kenmerken. Het gaat daarbij om objecten, zoals apparatuur, kabels en leidingen, maar ook de functies, grafische documenten en catalogi worden opgeslagen met al hun verwijzigen en kenmerken. Wanneer er aanvullende informatie beschikbaar is, wordt dit in het ontwerp toegevoegd door middel van invoerformulieren, lijstbewerkingen of grafische presentaties. Hierdoor ontstaat gaandeweg de volledige installatiebeschrijving en daarbij horende documentatie van elektrische installaties in diverse industriële sectoren. De verschillende versies en historie van deze versies worden bijgehouden in de applicatie, zodat het gehele ontwerpproces inzichtelijk blijft. Van de eerste concepten en basis informatie tot aan de laatste verfijning, waarbij Engineering Base de gehele workflow continu blijft controleren.

De applicatie is voor elk marktsegment inzetbaar en kan ingericht worden op basis van de specifieke bedrijfsprocessen van uw organisatie. De meest uiteenlopende klantspecifieke wensen kunnen eenvoudig worden ingericht, waardoor de applicatie snel operationeel is. Afhankelijk van de discipline worden de benodigde tools (specifieke wizards en objecten) geactiveerd, zodat de juiste workflow voor uw engineering project doorlopen zal worden.

Het platform van Engineering Base is onderverdeeld in de volgende disciplines:

  • Instrumentatie (Procesindustrie, Chemie, Petrochemie, Pharmacie, et cetera.)
  • Energie (opwekking)
  • Energie (distributie)
  • Automotive
  • Machinebouw

Uw voordelen op een rij:

  • Nieuwe standaard die object georiënteerd en database gedreven is;
  • Eén workflow voor de gehele engineering;
  • Open system architectuur op basis van Microsoft .NET, Microsoft Visual Basic of C#, Microsoft Office Visio en Microsoft SQL Server;
  • Eenvoudig te koppelen met andere applicaties door wereldwijd geaccepteerde (SQL) standaarden;
  • Beschikbare wizards en objecten per discipline (Instrumenten, power, machinebouw & automotive).

Meer weten over wat Engineering Base voor u kan betekenen? Lees meer.