Power distributie

Transformatie naar echte digitale tweelingen (Digital Twins)

De ontwikkelingen in de energietransitie zitten in een stroomversnelling. Het ontwerpen en beheren van Energie Transmissie- en Distributie Netwerken met Engineering Base (EB) Power biedt hiervoor de oplossing. De kwaliteitssprong naar een volledige ‘Digital Twin’ van uw Energie Infrastructuur wordt met dit samenwerkingsplatform gemaakt. 

Gemaakt om je Data te beheren

De objectgeoriënteerde ontwerpmethode is gebaseerd op het 81346-gegevensmodel, met de data als uitgangspunt en niet de schema’s. Documenten zijn immers niets anders dan een ‘screenshot’ van de data, bedoeld om deze informatie te visualiseren. De ontwerpgegevens zijn in EB optimaal om te zetten naar RDS-PP en RDS-PS geheel in overeenstemming met de internationale normen. De consistentie van de ontwerpgegevens garandeert het beheer en voorspellend onderhoud. 

Software ‘as a service’

Engineering Base wordt door Betagraphics naast “On-Prem” en “In the Cloud” ook als SAAS (software As A Service) dienst aangeboden onder de naam EBaaS.  De contractor werkt samen met haar partners aan hetzelfde ontwerp en voorkomt vertragingen als gevolg van communicatie- en synchronisatie-inspanningen. Deze natuurlijke projectsamenwerking op basis van dezelfde database zorgt ervoor dat de ontwerpefficiëntie een ongekende piek bereikt. 
Snelheid en kwaliteit verbeteren aanzienlijk door direct te ontwerpen met de, ter beschikking gestelde, up-to-date data van de diverse partners. Middels het EB-rechten beheer wordt de ‘Single Source of Truth’ (SSoT) data eenvoudig, maar zeer gedetailleerd toegewezen. Kortom op verschillende locaties voorzien van het gemeenschappelijke EB-platform met gestandaardiseerde gegevens.

PTD Power Content Manager

De Intelligente PTD Power tool biedt binnen EB al jaren de content voor het slim en eenduidig ontwerpen van Hoogspanningsstations en distributie netwerken. Het modulair ontwerpen binnen deze tool met de EB-Typical Manager heeft zich in de Energiesector al volop bewezen. Evenals de fabrikant onafhankelijke Substation Configuration Tool (SCT), welke bi-directionele 61850-data uitwisselingsmogelijkheid biedt!!

Intelligente uitwisseling & integraties

Engineering Base kent een open connectiviteit met derde leveranciers. Intelligente interfaces en migratietools zoals EBML, voor de hoogste data-integriteit. Door gestandaardiseerde API-oplossingen is er een naadloze integratie van EB met uw bestaande ERP, PLM of 3D- Software. Uiteraard beschikt EB ook over de meer traditionele (bestands) manier om data uit te wisselen. Spreek enkel het uitwisselingsformaat af (DWG, XLSX, DEXPI, PDF etc.) en EB kan het importeren of exporteren.

Nieuw in 2021:

Het Engineering Base systeem is volop in ontwikkeling. Dit jaar (2021) zijn onder andere de volgende modules aan EB-2021-PTD toegevoegd:  Asset 360, EB Mobile View en QA-Tools toegevoegd. 

Asset 360: Specificaties met uw eigen digitale handtekening!

Gegevens uit verschillende bronnen moeten vaak worden samengebracht voor verschillende ontwerpspecificaties. Onder de naam "Asset 360" zijn concept datasheets ontwikkeld, die automatisch alle informatie over een asset samenvoegt. Zo creëer je in een mum van tijd een 360 graden panorama van elke gewenste Asset. De datasheets die door Asset 360 zijn gemaakt, brengen alle benodigde assetinformatie samen, inclusief accessoires en subsystemen. Het zijn individueel configureerbare datasheetsjablonen die op elk moment met een druk op de knop worden gevuld met de data van een apparaat of voor hele subsystemen.

Snelle en accurate data op de plek waar het nodig is met de EB Mobile View App

De efficiëntie verbeteraar bij onder andere bij het “in bedrijf stellen” of het verhelpen van storingen. Alle actuele informatie direct inzien en de onderhoudsgegevens gelijk terug sturen. Dit alles binnen een App die ontworpen is om snel en logisch te navigeren binnen uw As-built omgeving, om snel en accuraat alle benodigde informatie te vinden. De informatie (EB-projecten) kunnen online worden geraadpleegd, maar zijn ook vooraf te downloaden wanneer er geen online verbinding mogelijk is binnen de ruimtes waarin gewerkt moet worden. De monteur voegt gelijk zijn Redlining en opmerkingen toe aan de documentatie en geeft de storing een naam. Via de App wordt de service-informatie veilig terugstuurt naar de engineeringafdeling. Dit betekent dat de Digitale-Twin altijd up-to-date blijft waardoor het zijn hoge waarde behoudt! 

Kwaliteit met een keurmerk.

Het nieuwe kwaliteitsmanagement van EB voorkomt fouten en bespaart uw ontwerpers met zijn volautomatische checks zeer veel tijd. Het systeem test of de resultaten van de afgeronde werkstappen “kloppen” en voldoen aan alle specificaties. Gecontroleerd wordt o.a. of de Richtlijnen worden nageleefd, is het materiaal correct toegewezen, is de componentstructuur juist, zijn de juiste Shapes ingezet en zijn de componenten correct toegepast? Visuele inspectie is immers geen garantie voor volledige juistheid. In Elke ontwerpfase wordt gecontroleerd om te zien of alles is zoals het zou moeten zijn. De jarenlange ervaring die is opgedaan in de energiesector is verwerkt in de tool. Dit geeft u meer zekerheid dat regels en afspraken juist worden nageleefd.

Vraag ons naar onze referenties en wat Engineering Base (PTD) voor uw organisatie zou kunnen betekenen.

Bel ons direct via 06 - 535 27 660. Of laat uw telefoonnummer achter door een mail te sturen en wij bellen u terug!

Voor gedetailleerde informatie zie New Features EB 2021 :

EB-WebHelp+ New Features