Geschiedenis van Betagraphics
Van een CAD/CAM leverancier tot leverancier van documentmanagement - en engineeringoplossingen

Historie

Al ruim 35 jaar de specialist in het implementeren, onderhouden en beheren van technische documentmanagement oplossingen en engineeringoplossingen.

In 1985 is Betagraphics begonnen als aanbieder van turn-key CAD/CAM oplossingen. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid van een CAD/CAM leverancier tot een onderneming die zich richt op het ontwerpen, implementeren, onderhouden en beheren van technische documentmanagement - en engineeringoplossingen.

Opslagcapaciteit

In de beginjaren kwamen de klanten van Betagraphics met name uit de hoek waar technische tekeningen niet langer op de tekentafel maar steeds vaker digitaal werden gemaakt. Om deze grote tekeningen op te kunnen slaan was opslagcapaciteit nodig. Daarnaast werd versiebeheer van tekeningen steeds belangrijker; welke tekening was het meest actueel en wie had welke rechten op de tekening. Door de vraag van de klant werd het werkveld van Betagraphics steeds breder. Betagraphics leverde niet meer alleen de tekensystemen, maar ook document management software en opslagcapaciteit. Tekeningen konden nu opgeslagen en teruggevonden worden.

Ontstaan van Deltics

Door het steeds breder wordende wekveld is in 2011 is besloten om een tweede handelsnaam in het leven te roepen. Vanuit Betagraphics worden nog steeds de activiteiten gedaan welke gerelateerd zijn aan de oorspronkelijke Betagraphics-activiteiten. Alle infrastructuur-activiteiten zijn ondergebracht onder de handelsnaam Deltics. Bezoek de website van Deltics.