DG press

Snellere projectdoorlooptijd dankzij Engineering Base.

HALL - DG press werd opgericht in 2009. DG press is uitgegroeid van een dienstverlener met 12 ex-Drent Goebel medewerkers tot een bedrijf dat nieuwe generatie sleeve web offsetpersen bouwt, met een team van meer dan 70 medewerkers. 

Thallo, the goddess of youth

In 2012 is DG press op zoek gegaan naar het juiste tekenpakket voor de electrotechnische besturing voor de nieuwe Thallo. Men zocht naar een engineering oplossing die gebruik maakt van één centrale database . DG press koos voor Engineering Base en volgde een 4 daagse opleiding.

DG Press Thallo

Het jaar 2015 stond voor een belangrijk deel in het teken van de inrichting van de productielijn en de productie van de eerste 12 druktorens voor de Thallo. Hoewel het assembleren van de complete machine met verschillende druktorens meer tijd en (financiële) inspanningen in beslag nam dan op voorhand was voorzien, werden de inrichting en de productie succesvol afgerond en kon de Thallo met trots worden gepresenteerd aan de markt.

Demonstratie

Onder grote belangstelling heeft DG press in juni van het afgelopen jaar op haar thuislocatie in Hall een indrukwekkende demonstratie van de Thallo gegeven. Meer dan 30 potentiële nationale en internationale klanten waren getuige van de indrukwekkende en unieke prestaties van de Thallo. De vele positieve reacties bevestigden opnieuw dat DG press met de Thallo een ongeëvenaard innovatieve en duurzame offsetpers voor de flexibele verpakkingsindustrie heeft ontwikkeld.

DG Press Thallo demo

Samenwerking

DG press is erg tevreden over de prestaties van Engineering Base en de ondersteuning van leverancier Betagraphics.  Dankzij EB is het voor DG press mogelijk om wijzigingen sneller door te voeren en wachttijden te verkorten. Ook symboolbouw is niet meer noodzakelijk, daarnaast ontstaat er een snellere inleercurve bij nieuwe medewerkers. Men werkt vanuit een databank en men kan digitale wijzigingen doorvoeren vanaf de werkvloer. Daardoor ontstaat een snellere projectdoorlooptijd voor DG press.

Toekomst

Dankzij EB is het voor DG press in de nabije toekomst mogelijk om te voldoen aan de “Time to market” eisen van haar opdrachtgevers. Daarmee blijft DG press haar concurrentie een stap voor.

Pagina delen