HYDRO
Efficiency door document beheer met Meridian

Efficiency door document beheer met Meridian

HYDRO

"HYDRO : Efficiency door document beheer met Meridian HYDRO & Betagraphics ideeën omzetten naar oplossingen " - Hydro Extrusion

HYDRO

Hydro is een volledig geïntegreerd aluminium bedrijf met 35.000 medewerkers in 40 landen wereldwijd, dat lokale expertise combineert met wereldwijde activiteiten en ongeëvenaarde R&D-mogelijkheden.

Naast de productie van primair aluminium, gewalste en geëxtrudeerde producten en recycling, extraheert Hydro ook bauxiet, zuivert aluminiumoxide en wekt energie op. Daarmee is Hydro het enige 360°-bedrijf in de aluminium branche wereldwijd. Hydro is actief binnen alle marktsegmenten voor aluminium met verkoop en handelsactiviteiten binnen de totale waardeketen en bedient ruim 30.000 klanten wereldwijd.

Van aluminium tot eindproduct

Rodger Lemstra, nu accountmanger Nederland, was tot eind 2012 als manager verantwoordelijk voor o.a. de matrijzen- en teken-kamer. Rodger vertelt hoe Hydro van aluminium eindproducten maakt. Door middel van extrusie worden aluminium staven omgevormd tot profielen. De staven worden letterlijk door een mal geperst. De mal wordt een matrijs genoemd.  Naast het leveren van hoogwaardig afgewerkte aluminum profielen heeft Hydro ook complete productielijnen ingericht. Hier worden de profielen samen met andere componenten geassembleerd tot complete eindproducten. Hydro is specialist in het ontwerpen van matrijzen waarmee de profielen gemaakt worden. De ontwerpen worden gemaakt op de tekenkamer. Hier treffen we Martin Bruins Slot, hoofd van de tekenkamer aan. Martin, al sinds 1994 werkzaam bij Hydro, vertelt enthousiast over de ontwerpen die gemaakt worden. Het meedenken met onze klanten om zo gezamenlijk een zo goed mogelijk product te maken geeft een echte kick.

Datamanagement

Martin is ook verantwoordelijk voor het datamanagement van Hydro Extrusion. Met duizenden tekeningen en productspecificaties is een datamanagement tool onontbeerlijk. Rodger en Martin stonden aan de wieg van de digitalisatie van de tekenkamer die Hydro in 1997 inzette. De keuze voor de Meridian document-management software was in 1996 gemaakt en de contacten met Betagraphics zijn ook destijds gelegd. Belangrijke eisen aan het document-management systeem waren de mogelijkheden voor revisiebeheer en het kunnen bekijken (viewen) van de tekeningen. 

Benieuwd wat Betagraphics voor u kan betekenen? Neem contact op met een van onze accountmanagers

 

 

 

Pagina delen

Bekijk ook de volgende klantcases