SAPA
Efficiency door document beheer met Meridian

Efficiency door document beheer met Meridian

SAPA

"SAPA : Efficiency door document beheer met Meridian SAPA & Betagraphics ideeën omzetten naar oplossingen " - SAPA

SAPA

Sapa Profiles Nederland is onderdeel van Sapa AB, een internationale groep die is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van hoogwaardige aluminium-producten. Sapa Profiles is marktleider op het gebied van aluminium extrusie-profielen. Het marktaandeel in Europa bedraagt 16 procent. In de Verenigde Staten is  dat 21 procent. Binnen de Sapa Groep werken ruim 14.400 medewerkers dagelijks  enthousiast aan het realiseren van de meest uiteenlopende wensen van de klant. De gecumuleerde omzet van Sapa bedraagt wereldwijd ongeveer 3,8 miljard euro.

Sapa Profiles heeft in Nederland drie vestigingen: Drunen, Harderwijk en Hoogezand. Het uitgebreide machinepark in Nederland bestaat onder meer uit vijf extrusiepersen, twee anodiseerlijnen, een verticale poeder-coatlijn, een Protoshop en een groot aantal gespecialiseerde machines voor het uitvoeren van alle verspanende bewerkingen.

Van aluminium tot eindproduct

Rodger Lemstra, nu accountmanger Nederland, was tot eind 2012 als manager verantwoordelijk voor o.a. de matrijzen- en teken-kamer. Rodger vertelt hoe Sapa van aluminium eindproducten maakt. Door middel van extrusie worden aluminium staven omgevormd tot profielen. De staven worden letterlijk door een mal geperst. De mal wordt een matrijs genoemd.  Naast het leveren van hoogwaardig afgewerkte aluminum profielen heeft Sapa ook complete productielijnen ingericht. Hier worden de profielen samen met andere componenten geassembleerd tot complete eindproducten. Sapa is specialist in het ontwerpen van matrijzen waarmee de profielen gemaakt worden. De ontwerpen worden gemaakt op de tekenkamer. Hier treffen we Martin Bruins Slot, hoofd van de tekenkamer aan. Martin, al sinds 1994 werkzaam bij Sapa, vertelt enthousiast over de ontwerpen die gemaakt worden. Het meedenken met onze klanten om zo gezamenlijk een zo goed mogelijk product te maken geeft een echte kick.

Datamanagement

Martin is ook verantwoordelijk voor het datamanagement van Sapa Nederland. Met duizenden tekeningen en productspecificaties is een datamanagement tool onontbeerlijk. Rodger en Martin stonden aan de wieg van de digitalisatie van de tekenkamer die Sapa in 1997 inzette. De keuze voor de Meridian document-management software was in 1996 gemaakt en de contacten met Betagraphics zijn ook destijds gelegd. Belangrijke eisen aan het document-management systeem waren de mogelijkheden voor revisiebeheer en het kunnen bekijken (viewen) van de tekeningen. 

Benieuwd wat Betagraphics voor u kan betekenen? Neem contact op met een van onze accountmanagers

 

 

 

Pagina delen

Bekijk ook de volgende klantcases